sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Deze ontvangt u van ons bij het afsluiten van een (proef)abonnement.

Nog geen inlog? meld u gratis aan


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een (proef)abonnement?.
Neem dan contact op met BIM Media Klantenservice:

sluiten

Welkom bij de Kennisbank NEN 1010

Om de uitgebreide informatie op de kennisbank te kunnen lezen heeft u een inlogcode nodig. Deze ontvangt u bij het afsluiten van een abonnement.

Waarom Kennisbank NEN 1010 kennisbank

  • Kennis van experts altijd beschikbaar
  • Antwoorden, oplossingen en tools
  • Toevoegen van eigen notities mogelijk
  • Praktijkcases, veelvuldig aangevuld
  • Handige formules en interactieve berekeningen
Neem nu een abonnement >


Abonnement € 350,- per jaar, ieder moment opzegbaar. Meer over een abonnement op NEN 1010

“ De norm is soms lastig te begrijpen. De kennisbank bevat de  complete norm NEN 1010 met links naar de praktische uitleg, waardoor achtergronden van de norm duidelijk worden. ”
 

Jaap Jansen,
Installatie Service Bureau

Inloggen voor abonnees


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een abonnement?
Neem dan contact op met Vakmedianet Klantenservice: 088 58 40 888

Of stuur een e-mail naar: klantenservice@vakmedianet.nl

Ing. N.J. (Nico) Kluwen is manager Meldsystemen bij EFPC B.V.- European Fire Protection Consultants. Hier is hij intensief betrokken bij onderzoeken naar brandbeveiliging en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden, zoals het adviseren van uiteenlopende bedrijven en het geven van cursussen en opleidingen.

 

Hij mag zich specialist noemen van ATEX 137 en is tevens goed thuis in andere veiligheidsbepalingen zoals onder meer de NEN 1010 en de NEN 3140.    

 

De studie Elektrotechniek aan de Hogeschool Rotterdam en de vervolgopleiding  Hogere Bedrijfsleiding bij het Instituut Sociale Wetenschappen combineerde hij grotendeels met zijn werk als teamleider bij Eneco. In 1986 stapte Kluwen over naar Bureau Veritas. Als busines unit manager van de afdelingen Elektrotechniek, Validatie en Liften coördineerde hij de uitvoering van inspecties en specialistische onderzoeken in grote en middelgrote bedrijven, waaronder alle takken van industrie, gezondheidszorg, utiliteitsgebouwen en dergelijke.

 

Naast zijn reguliere werkzaamheden was Kluwen actief betrokken bij het normalisatiewerk, zowel op nationaal (NEC 64), als op internationaal niveau (CENELEC en IEC). Daarnaast is hij docent op de post-HBO opleiding HIT-E van Avans+ voor het vak wet- en regelgeving. Bovendien publiceert hij regelmatig over zijn vakgebied: het ontwerpen, het inspecteren en de bedrijfsvoering van elektrotechnische installaties. De boeken Handleiding ATEX, NEN 1010 en Bedrijfsvoering elektrische installaties zijn een kleine greep uit zijn oeuvre.